Luonnon raaka-aineita ja pohjoisen syksyn makuja – Ainutlaatuinen ravintolayhteistyö tuo palkitun kokin Leville

Luonnon raaka-aineita ja pohjoisen syksyn makuja – Ainutlaatuinen ravintolayhteistyö tuo palkitun kokin Leville

Ravintola Aanaarin entinen omistaja, ja Lapin ravintolakokkien ykköseksi tituleerattu Heikki Nikula yhdistää tulevana syksynä voimansa Levillä sijaitsevan Kekäle-ravintolan kanssa. Pop-up-tapahtumaa varten suunniteltu moderni illallismenu ammentaa saamelaisesta perinteestä ja tarjoaa asiakkaille syksyisiä pohjoisen makuja.

Varaa paikkasi ainutlaatuisiin iltoihin

Ravintola Kekäle tunnetaan rakkaudesta paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin ja autenttisiin lappilaisiin makuihin, jotka pääsevät aivan uuteen loistoon palkitun Heikki Nikulan luomassa syksyisessä illallismenussa. Seitsemän ruokalajin menussa estradille pääsevät Pohjois-Lapin puhtaat raaka-aineet modernilla otteella.

”Syksy on parasta aikaa pohjoisessa, myös gastronomisessa mielessä. Kesän aikana valo ja energia on saatu talteen raaka-aineisiin, joita pääsemme syksyn tullen hyödyntämään. Kiinnostukseni lähiruokaa ja luonnon raaka-aineita kohtaan näkyy jokaisessa annoksessa ja on hienoa päästä jakamaan tämä syksyinen makuelämys Kekäleen asiakkaiden kanssa”, kertoo Nikula.

Yksi illallismenun erikoisuuksista on Nikulan suunnittelema ”Poro ja sen laidunmaa” -klassikkoannos. Nimensä mukaisesti annos sisältää poronlihaa sekä sitä mitä poro luonnossa syö, kuten jäkälää ja sieniä. Poro näkyy annoksessa myös saamelaisen perinneruoka kumpuksen muodossa, jossa hyödynnetään poronverta ja -rasvaa.

Siinä missä illallinen on lähiruokaa, saapuvat Kekäleen Sommelier Milja Reijosen viinit eri puolilta maailmaa, joskin kaikkien viinituottajien juuret ovat Suomessa. Viinipaketin lisäksi Reijonen on suunnitellut illallismenua täydentävän alkoholittoman juomapaketin, jossa on nähtävillä makupareja suoraan menusta.

”On upeaa päästä jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen työskentelemään yhdessä Heikin kanssa. Tuleva pop-up on pohjoista yhteistyötä parhaimmillaan sekä ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan Heikin kädenjälki käytännössä”, sanailee Reijonen.

Tuleva yhteistyö ilahduttaa myös Kekäleen keittiömestari Tuomo Kalloa. ”Koen, että nämä pop-up-illat yhdistävät meitä ruuan parissa työskenteleviä ja siksi on aina hienoa saada vieraileva tähti kyläilemään. Odotan innolla yhteisiä hetkiä keittiössä Heikin kanssa – enkä vähiten siksi että hänkin on tehnyt pitkän uran pohjoisessa”.